Teit meistä kauniin ei poistu kaikista elokuvateattereista

7.9. ensi-iltansa saaneen Teit meistä kauniin -elokuvan katsojaluvut ovat kohonneet jo komean korkeiksi: 111 473 katsojaa, kun mukaan lasketaan ennakkonäytökset. Filmikamarin virallinen katsojaluku on huikea 102 759. Leffa on edelleen kolmantena Finnkinon TOP 10 -listalla, mutta silti suurin osa elokuvateattereista on tehnyt päätöksensä poistaa elokuvan ohjelmistostaan. Syynä nopealle poisvetämiselle on elokuvan digijakelun aloittaminen Elisa Viihteessä kuukausi ensi-illasta.

 

Teit meistä kauniin on vuokrattavissa Elisa Viihteessä, eikä sitä varten tarvitse olla kk-tilaaja. Riittää, että on Suomessa, täysi-ikäinen, kohtalainen nettiyhteys, luottokortti tai laskutusmahdollisuus. Digiversiona elokuvaa ei ole nähtävissä muualla kahteen vuoteen.

 

Onneksi Teit meistä kauniin -elokuvaelämyksiä on edelleen mahdollisuus päästä kokemaan seuraavissa teattereissa:

Lahti, Iiris

Kauhava, Y-kino

Kouvola, Kino 123

Kuusankoski, Studio 123

Heinola, Elo

Mäntyharju, Kino

Alahärmä, Magnum

Joensuu, Tapio

Varkaus, Maxim

Iisalmi, Kuvalipas

Järvenpää, Studio 123

Salo, Bio Salo

Hyvinkää, Julia

Kotka, Kinopalatsi

Suonenjoki, Kino Rio

Tampere, Cinola

 

Esimerkiksi Kauhavan Y-kinon Ilkka Peura jatkaa Teit meistä kauniin elokuvan pyörittämistä. Ilkka, miksi? "Miksipä en näyttäisi", vastaa Kauhavan teatterinjohtaja ja jatkaa: "Esittämiseen ei liity mitään ihmeellistä, pyöritän sitä alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kun kuulin Elisa Viihteen digivuokrauksesta, vedin kyllä herneen nenään, mutta se on eri asia kuin bisnes. Leffa kiinnostaa edelleen katsojia, siksi näytän sitä. Jos olisin tiennyt digijakelusta viikkoa etukäteen, olisin voinut huomioida sen omassa bisneksessäni esim. laittamalla enemmän näytöksiä viimeiselle viikolle ja markkinoida sitä lehdessä. Jos joku elokuvateatteriyrittäjä vetää Teit meistä kauniin-elokuvan pois ohjelmistostaan sen takia, että on hermostunut tästä, se on mielestäni huonoa bisnestä ja niiden on varottava, etteivät potkaise itseään nilkkaan. Jos kävijöitä riittää, näytöksiä jatketaan. Elokuvien ohjelmistossa pitäminen on minun ja katsojien välinen asia - me ollaan täällä katsojia varten, ei elokuvia", Peura summaa ajatuksiaan. Peura ei osaa sanoa, miten Elisa Viihteen digivuokraus tulee vaikuttamaan elokuvakävijöiden määrään. "Hinta on ainakin sen verran kova digissä, ettei se ehkä nuorisoon ainakaan vaikuta, mutta tulevan viikon aikana se nähdään", Ilkka Peura arvioi.

 

Ihan mielenkiintoisia yksityishkohtia ovat ne, että Kauhavalla Teit meistä kauniin -elokuva pyyhkii lattiaa Independence Dayn, Jason Bournen ja Star Warsin katsojaluvuilla. Sen sijaan Härmä -elokuva kattoi ensi-iltavuotenaan 25% Kauhavan Y-kinon katsojamäärästä, koska elokuvan tapahtumat sijoittuvat elokuvateatterin kotiseuduille. Samantyyppistä menoa toisen elokuvan synnyinsijoilla: Teit meistä kauniin saa kunnian pyyhkiä Heinolan Elon lattiaa Titanicin katsojaluvuilla.

tmk elokuva